Bundan on yıl önceydi sanırım. O zamanlar bazı yazarlarınızla bir kitap ve konusu üzerinde mutabakata varmanız kitabın gerçekleşmesi için yeterliydi. Bir bakardınız üç dört ay sonra e-posta kutunuzda tüm o dolu doluluğuyla kitabın ilk hali arzı endam etmiş. Yayıncılar bilir, tastamam bitmiş bir kitabın birden önünüze gelivermesi muazzam bir keyif verir. (Bir de bu aralar kitap taşımaktan keyif alıyorum. Binlerce kitabı taşımak niyeyse ayrı bir haz veriyor. Sanırım evlerin soba ile ısındığı dönemlerden kalan ısınma ve beslenme için gerekli ihtiyaçların depolanmasına benzer dürtülerim arttı. Ve evet sanırım yaşlanıyorum)
İşte ESP8266 ve Arduino ile Nesnelerin İnterneti kitabının yazarı Hasbi Sevinç de bana aynen bu hissi yaşattı. Beş altı ay öncesinden sanırım iki kez kitap üzerinde konuştuğumuzu hatırlıyorum. Sonrasında hatırladığım şey ise e-postamda beliren bir tastamam kitap oldu.
Hasbi Sevinç'le aslında çok farklı projeler konuştuğumuzu ve nihayetinde bu kitabı elde ettiğimizi bilmenizi isterim. Bazan böyle oluyor işte. Genç ve geleceği parlak olan yazarımızın nihai olarak bize yolladığı kitap bizi şaşırtıp ziyadesiyle memnun etti. Gelelim kitaba. Kitap alanında Türkiye'de yayınlanmış ilk kitap oldu. Nesnelerin İnterneti malum hamurunun daha çok su götüreceği bir konu ve üzerinde kitaplarımız yazılmaya devam ediyor. Hasbi Sevinç'in empatisi yüksek yazımını beğendiğimi ileteyim. Kitaptaki örnek uygulamaların dikkatlice seçildiğini ve bu kadarının bile okuruna ciddi mesafe katettireceğinden emin olduğumu da belirtmek isterim.
Sayılarının artmasının bana ayrı bir keyif verdiği mühendis yazarlarımızdan biri Hasbi Sevinç. Kabiliyetleri ve yapacağı işlerle öne çıkacağından adım gibi emin olduğum karizmatik yazarımızı bu ilk kitabı için tebrik ediyorum. Kendisine iş hayatında ve bizimle başladığı yazarlık kariyerinde başarılar diliyorum.