Sepet 0

Swift ile iOS Programlama Temelleri Kitabı ve Yazım Süreci

dikeyeksen yazar

Swift ile iOS Programlama Temelleri

Bir proje daha bitti. Bir yazılımcı olarak şimdiye kadar yürüttüğüm projeler sonucunda hep soyut ürünler ortaya çıkıyordu. İlk defa Swift ile iOS Programlama kitabı ile elle tutulur bir projem olmuş oldu. Belki öncesinde yine somut projelerim vardır fakat hiç biri hayatımda bu kitap kadar yer etmedi.

Kitabı yazmaya karar vermemle birlikte hiç de kolay olmayan bir süreç başlamış oldu. Bu süreçte kitap yazmanın oldukça zahmetli bir iş olduğunu anlamış oldum. Hangi konuların anlatılacağına karar verilmesi, bu konuların sıraya sokulması ve konuların içeriklerinde yer alacak örneklerin belirlenmesi gibi adımların her biri yazarı oldukça yoran unsurlar. 

Kitap yazma işi tabi ki tek seferde tamamlanan bir olay değil. Kitab yazılırken ve yazım işlemi bittikten sonra dahi iş bitmiyor. Bu sefer düzeltmeler için kollar sıvanırken yine zahmetli adımlar birbirini takip ediyor. Ancak kitap basıldıktan sonra elime geçtiğinde hissettiğim duygular kitabın yazım sürecindeki zahmetleri unutmama yetti :) Ayrıca okuyuculardan gelen olumlu geri dönüşler ile oldukça keyiflendiğimi de belirtmem lazım. Yakın zamanda dikeyeksen eşliğinde yeni ve bambaşka bir konuda bu güzel duyguyu tekrar yaşamak isteyeceğim eminim.

Kitap yazım sürecinde yardım ve desteklerini eksik etmeyen dikeyeksen ailesi ve tüm arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Birlikte daha güzel başarılar elde etmek dileğiyle.

Özgen İmrağ


Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın