Sepet 0

Java ile Android Programlama ve Yazım Süreci

Rahmi Dalıcı

Java ile Android Programlama Blog

Plansız, projesiz iş yapılmıyor malum. İşini ciddiye alan bir yayınevi olarak biz de her daim plan yapıyoruz elbette. Ancak her zaman işler istediğimiz gibi gitmiyor. Java ile Android Programlama kitabında da aynı şeyleri yaşayacağımı tahmin ederken yanıldığımın farkına daha ilk günden vardım :)

Bu süreçte yaptığım tek şey yazarımıza nasıl bir kaynak olması gerektiğini ve okurlarımızın ihtiyaçını nasıl karşılayacağımızı anlatmak oldu. Kısa bir süre sonra e-postam da özenle hazırlanmış word dökümanı içerisinde Table of Contents'in hazır olduğunu gördüm. Mübalağa etmek gibi olmasın beni hem sürecin hızlı işleyişi hem de kitabın içeriği ayrıca heyecanlandırdı.

Çağlar Artar her hafta bir bölüm göndermeye özen gösteriyordu. Peşi sıra gelen bölümlerin tasarımını yapmak bir hayli zordur. Sağolsun Çağlar bey bu külfetli olguyu benim üzerimden aldı. Herhangi bir konu hakkında kitaplaştırmak istediği bir fikri olan yazarlarla çalışmanın kolaylıkları diyebilirim. Yazarımızı bu vesileyle ayrıca tebrik ediyorum. Genelde yazarlarımıza zaman dilimini biz belirliyoruz. Dört ay olarak belirlediğimiz yazım sürecini Çağlar Artar'ın titiz ve düzenli çalışması neticesinde daha kısa bir sürede tamamlamış olduk. Kitabın son halini yazarımızla mütalaa ettik ve baskı sürecini başlatmış olduk. Bu kitap; temel ve orta düzeyde Android uygulamaları geliştirmek isteyen okurlarımıza, Android işletim sistemine yönelik uygulama geliştirecek olan kişilere, temel düzeyde sağlam bir alt yapı kazandıracaktır.

Bu vesileyle değerli yazarımıza, kıymetli vaktini ayırıp, eksiksiz ve planladığımız tarihten çok çok önce kitabı tamamladığı için teşekkür ediyorum. Daha nice başarıları birlikte kutlamak dileğiyle.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın