Sepet 0

Android ile Arduino Kitabının Yazımı ve Yayına Hazırlanma Süreci

Suat Özdemirci

Yazarlarımızı elbette kategorilere ayırıyorum. Misal, bazı yazarlarımız empatisi yüksek üslup takınırken, yine bazı yazarlarımız, belki sayısal zekanın tezahürüyle, daha didaktik üslup takınıyor. Kimisi süratle yazım yapmaya meftun iken, kimisi daha rafine bir yazım sürecini ağır ağır yudumlayarak zamana yayıyor. İşte değerli yazarımız Nazir Doğan da didaktik üslup kullanan ve hızlı yazımıyla öne çıkan yazarlarımızdan bir tanesi.

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı malum. Kitap yazımında da benzer bir durum var. Yazarlarımızın her biri, samimi, empatisi yüksek, derinlikli veya doğrudan anlatım öğelerinin kendilerine özgü bir karışımına sahipler. Nazir Doğan'ın kendine özgü bu karışımı sebebiyle, Android ile Arduino kitabında önümüze ne koyacağı beni açıkcası heyecanlandırdı. Tahmin ettiğim gibi de oldu: tam bir mühendisin yazabileceği gibi, düz, didaktik, örnekler dozajında ama okurun zekasına fazlasıyla güvenen bir içerikle karşılaştım.

Nazir Doğan'la aramızda 1-2 defa daha giden kitap nihayetinde önüme bitmiş olarak geldi. Kitap son haliyle, vaad ettiği ileri okumalarla, ipucu, dikkat ve not gibi kenardan akıp giden ikinci bir anlatımıyla apayrı bir hale büründü. Kitabın anlatımının ivmeli, sürekleyiciliğinin de başarılı olduğunu (bir bilişim içeriği ne kadar sürükleyici olabilir bu da ayrı bir yazı konusu olsun) belirteyim.

Buradan değerli yazarımız Nazir Doğan'a bu başarılı kitap için teşekkür ediyorum. Yazımını bitirdiği ancak son revizyonunu yapmadığı yeni kitabını tez elden tamamlamasını rica ediyor, hayatında süregiden başarının devamını diliyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın