Sepet 0

SEO 2015 Kitabı ve Yazım Süreci

Suat Özdemirci

Kitapların yazımı, sonrasında tasarımı, takiben basımı, ardından pazarlanması ve dağıtımı, tüm bunlar ayrı ayrı yoğunlukları, katmanları olan işler. Cesaret edemiyorum ama kitabın nihai pazarlanabilir ürün olarak okurun önüne gelene kadar yaşadığı süreci, üstün mühendislik yeteneklerimle (!?) etüd edip iş akışları oluştursam (ki yapmam lazım) eminim birbiri içine geçmiş, girift, yoğun çalışmalar ortaya çıkardı. İşte sanırım bu yüzden, ne zaman bir kitap ardında bıraktığı onca teferruatlı zahmetle basılıp önüme gelse, yörüngeye uydu gönderip oley çeken NASA çalışanı gibi havalara giriyorum. Gökhan Barışkan'ın yazdığı SEO 2015 kitabı da bunun güzel bir örneği. 

SEO 2015 | Gökhan Barışkan

Tamam kabul ediyorum, yazarlarla olan aramızda gidip gelen içeriğe dair ilişkilerimizde, özellikle takıntılı olduğum yazıma ve anlatıma dair hususlarda epeyce ısrarcı ve belki de seçici oluyorum. Beğenmediğim, ağır ama yapıcı eleştirilerde bulunduğum, belki yazarları bunaltırcasına, aynı anlatım kuralını defaatle hatırlattığım durumlar oluyor. İşte bu SEO 2015 kitabında, değerli yazarımız Gökhan Barışkan'la bu konuşmaları sadece bir kere yaptık. Kitabın e-postama düşen ilk haline dair eleştirilerimi değerli yazarımıza ilettiğimi hatırlıyorum. Sonrasında hatırladığım tek şey bir ay sonra gelen son halinin inanılmaz olduğu. Ve elbette bu performansı için yazarımıza teşekkür ediyorum.

Tüm bu anlatıma, yazıma dair hususlar bir yana, bu kitap benim okumaktan ayrı keyif aldığım, kendime bir okur olarak da iyi şeyler kazandırdığım bir kitap oldu. SEO'ya bakışımı bu kitap, basitliği ve anlatımdaki netliği ile değiştirdi açıkcası. Lafı uzatmadan Seoinno'nun kurucusu Gökhan Barışkan'a kitapta gösterdiği performans için teşekkürlerimi iletiyorum. Hayatında artarak devam eden başarının yeni kitaplara vesile olmasını diliyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın