Sepet 0

Arduino ve Raspberry PI için Temel Elektronik Kitabı ve Hikayesi

Suat Özdemirci

Devrim Çamoğlu ile ne zaman yeni bir kitap için fikirlerimizi çarpıştırsak, aylar sonra elimize aldığımız kitap konuşulandan çok farklı oluyor. Zira fikirler sürekli değişiyor, gelişiyor, evriliyor kitap yazımı öncesinde. Raflarda yerini alan Arduino ve Raspberry PI için Temel Elektronik kitabı da bunun bir örneği.

Değerli yazarımız Devrim Çamoğlu'nun yazdığı kitapların tümünde, haklı olarak, konuya hakimiyeti hissettiren, rafine ama teferruatlı, sonraki veya ileriki okumalar için ipuçları ile dolu dolu bir içerik hakim. Durum böyle olunca, planladığımız kitapların tamamı hızlıca okunabilecek, süratle mesafe katettirecek, yani hemen kana karışıp faydasını anında gösterecek türden olamıyor. İşte Arduino ve Raspberry PI için Temel Elektronik kitabı tam olarak bu durumu kırmak için yazıldı.

Devre Elemanları Raspberry PI ArduinoRobotik, elektronik, daha özele inersek mikrodenetleyiciler, biraz daha özele inersek Arduino ve Raspberry Pi gibi konular etrafında şekillenecek kısa, öz, hızlı okuma sağlayan damıtılmış bir içerik hedeflendi bu kitapta. Kitapta, yine alıştığımız üzere, robotik terminolojisini takiben, devre tahtası kullanımı, sersörler, osiloskop, temel devreler ve elemanları gibi bu işe yeni başlayacak herkesin bilmesi gereken konular özellikle Arduino ve Raspberry PI referans alınarak anlatıldı.

Yeni başlayanlar için kıymetli olduğunu düşündüğüm, Arduino veya Raspberry PI ile ilk adımlarını atmayı planlayan herkesin bir solukta okuyup sonrasında defalarca dönüp bir daha bakacağı bu mini kitabın faydalı olmasını umuyorum. Yazarımız Devrim Çamoğlu'na teşekkürlerimi iletiyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


  • Mutlu | tarihinde

    Devamını bekliyoruz.Başarılar.
    www.robolinkmarket.com


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın