Sepet 0

İleri Seviye Arduino ve Yazım Hikayesi

Suat Özdemirci

National Geographic'te bir belgeselin sloganı şöyleydi: "If killing is an art form, beware of the masterpiece". Devrim Çamoğlu'nun yazdığı bu Arduino kitabı için de benzer şeyler canlanıyor kafamda: "If writing is an art form, beware of the masterpiece".

Bilişim içeriği, bir yönüyle teknik içerik geliştirmek, yazmak, tasarlamak meşakkatli bir iştir. Birbirini takip eden ve yine tasarım olarak birbirinin kopyası sayfalar deryası değildir bilişim kitapları. Sayfalar dolusu metni belirli bir harmoniye sahip bir biçimde kurgulayıp sonrasında yazmanız ve bunu güvenli ellere teslim edip baskı için tasarlamanız gerekir. Birbirini tekrar eden nesnelerden kaçınmalısınızdır.

Bilişim kitaplarında okurun ilgisini değişmeyen bir tempo ile canlı tutmak istersiniz. Bunun için de tasarım ve anlatım unsurlarından faydalanırsınız. Bunlar zaman zaman kod blokları, zaman zaman görseller, zaman zaman da anlatımın arasına sıkıştırdığınız ek bilgi ve ipuçları olabilir. Yani hani derler ya başarının bir kimyası vardır diye. Aynen öyle de iyi bir bilişim kitabının da bir kimyası vardır.

Kitaplarının tasarım mizanpajını kendisi yapan bir yazar olarak Devrim Çamoğlu bu kimyayı iyi bilen yazarlarımızdan bir tanesi. Tıpkı Bilgisayar Kontrollü Robotik, Mikrodenetleyiciler ile Elektronik ve Hobi Elektronik kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da içerik ve tasarımın iyi bir kimyasını gösterdi bize değerli yazarımız.

Buradan yazarımız Devrim Çamoğlu'na her birine ihtimamla yaklaştığı bu rayihası apayrı kitaplar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yakında yeniden baba olacak yazarımıza aile hayatında mutluluklar diliyor ve eşleri hanımefendiye tüm bu yazım ve sonrası süreçlere gösterdiği tahammül için teşekkür ediyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın