Sepet 0

Mühendisler için Arduino Kitabı ve Yazım Hikayesi

Suat Özdemirci

Yayıncılığı meslek tutmuş bir mühendis olarak yapmaktan ayrı keyif aldığım kitaplar her daim olmuştur. Özellikle ilgili kitabın yazarı da mühendis ise aynı dili konuşabiliyor olmanın keyfi kitabın oluşum sürecinde yüzümde apayrı gülümsemeler bırakmıştır hep. İşte Volkan Kanat'ın yazdığı Mühendisler ile Arduino kitabı tam bu tasnife uyan bir kitap olarak raflarda yerini aldı.

Mühendislik okuyanlar bilirler. Bazı programlar, uygulamalar sanki soğuk sovyet binaları gibi öğrenilmemek için elinden geleni yapıp konforsuzluğu ile sizi itercesine öğrenim süresince karşımıza çıkıp dururlar. Açıkcası benim için bu programlardan biri de Matlab olagelmişti zamanında. Bu türden yayınların azlığı veya yokluğunda çok da hoş olmayan tecrübelerim olmuştu Matlab ile. Umarım Dikeyeksen'de kitabını da yapmak nasip olur.

Konuya gelirsek eğer, Matlab ve Simulink kullanarak Arduino geliştirmeleri yapmaya da yarayan bu kitap, yayına hazırlık sürecinde benim için apayrı bir keyif vesilesi oldu. Değerli yazarımız Volkan Kanat'ın ilk yazarlık deneyimi ulan bu kitapta daha evvel Arduino kitaplarında bahis şansı bulamayan Android, Wifi, Bluetooth gibi konular yayınlanma şansı buldu.

Volkan Kanat yazım tarzıyla etkileyici bir yazar. Dediğim gibi, ilk yazarlık tecrübesiydi kendisinin ama süreç hiç de öyle değildi. Detaycılığı ve dikkatli yazımı sorunsuz bir yayına hazırlık süreci yaşattı bize. Kendisine burada teşekkürlerimi sunuyorum. Yazımına devam ettiği kitaplarda, yakaladığı bu başarının devamını canı gönülden diliyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın