Sepet 0

DevFest Women'daydık

Suat Özdemirci

Geçtiğimiz haftasonu DevFest Türkiye'nin organize ettiği DevFest Women için Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsündeydik. Değerli yazarımız Dr. Esma Meral'in konuşmacı olarak, Naci Dai'nin de workshop'u ile (atölye çalışması demek lazım aslında) yer aldığı organizasyonda bulunmak oldukça keyifliydi.

Etkinlikte bulunmak farklı hisler uyandırdı. Bize bakan yönüyle, bilişim dünyasındaki kadın yazar sayısı oldukça az malum. Ve DevFest Women'da hepsi birbirinden cevval ve maharetli bilişim kadınlarını görünce, bunun böyle devam etmemesi gerektiğini düşündüm açıkcası. İlaveten, emin değilim ama katılımcıların çoğunluğu erkekti sanki :)

Bahçeşehir Üniversitesinin denize nazır güzel kampüsünde, tek güne sığan ve oldukça hareketli geçen etkinlikte, hangi oturuma, hangi atölyeye gireceğimizi bilemedik. Özellikle yazarımız Esma Meral'in oturumundaki uygulamalara, anlatıma, katılım ve etkileşime bayıldık. Hediye kitap dağıtmadaki üstün becerisi de takdire şayandı Esma Hanımın. Ayrıca açtığımız standımızla da okurlarımızla buluştuk.




Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın