Sepet 0

Uygulamalarla PHP Kitabının Kısa Hikayesi

Suat Özdemirci

Uygulamalarla PHP

Bazı kitaplar vardır kolay kolay yapmak istemezsiniz. Sebebi bu tür kitaplar için çok bellidir: ortada oldukça fazla sayıda muadili vardır ve siz fark oluşturacak bir içerik peşindesinizdir. Bu kategoriye girecek azılı 4-5 tane konu sayabilirim: ASP. NET, C#, PHP ve Java gibi. Bu tür konuları kitaplaştırırken tek atışlık şansınız olduğunu, bu yüzden doğru zamanda doğru yazarla çalışmanız gerektiğini bilirsiniz. Dikeyeksen'de bu saydığım başlıklar, inanıyorum ki doğru isimlerle doğru zamanda yapıldı.

Uygulamalarla PHP kitabı da doğru zamanda ve doğru yazarla yapılmış kitaplardan biri oldu. Yazarımız Gökhan Satman sadece PHP konusunda değil bir çok yan konuda da yetkin ve kendini geliştirmiş bir isim. İçinde yer aldığı ve halen yer alıyor olduğu projeler bunun bariz bir göstergesi.

Kitaptan bahsedecek olursak eğer, her zaman kitaplarımızda uyguladığımız yazım metodolojisinin bir parça daha modifiye edilmiş biçimiyle hareket edildi kitapta. Tüm kitap boyunca uygulamalar, başka bir kanaldan konu anlatımı ve yine başka bir kanaldan kodlar ve izahatları biçiminde ilerledi kitap. Bu sayede okurun direk ellerini kirletip, ilk elden ve hızlıca kod yazması temin edilmeye çalışıldı. Ayrıca konuyla, örnekle veya yapılan uygulamayla ilgili notlar, ipuçları konu anlatımının yanısıra ilave bir kanaldan ilerletildi. İnanıyorum ki, uygulama geliştirmeyi, biran evvel kod yazmayı isteyen PHP okuru için oldukça cazip bir kitap oldu. Aynı zamanda referans kitap niteliği de taşıdığını, okurun gelecekte geliştireceği herhangi bir proje için elinin altında bulunmasını isteyecek sayıda uygulama barındırdığını da eklemek isterim.

Bu kitap için değerli yazarımız Gökhan Satman'a sorunsuz ve titiz yazımı için  teşekkür ediyorum. Bir sonraki kitabını sabırsızlıkla beklediğimizi iletmek istiyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


  • Kadir YILDIZ | tarihinde

    Kitabı aldıgım günün ertesi gönderildi ve elime ulaştı. İlk önce hızlı gönderi için teşekkürler.
    Kitap için yorumum ise gerçekten şişirme konular değil , akıcı ve kitaptaki anlatım biçimi harika . Teşekkürler DikeyEksen…


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın