Sepet 0

Ruby on Rails ve Hikayesi

Suat Özdemirci

Yayın yönetmenliği yaptığım yıllar boyunca, ki sanırım 10 sene oldu, her bir kitapta ayrı heyecanlar yaşadım. Malum her bir kitap, farklı bir yazar, bu nedenle farklı bir tat, yepyeni bir içerik ve yine bu nedenle öğrenilecek farklı farklı konular demek.

Ruby on Rails beni apayrı heyecanlandıran bir konu olageldi yıllar boyunca. Kitabın hakkını vererek yazacak yazar arayışımız yıllar sürdü. Ta ki Sıtkı Bağdat'la yollarımız kesişene kadar.

Sıtkı Bağdat'la Ruby kitabı yaparak başladığımız yolculuğumuzun ana duraklarından biriydi Ruby on Rails. Aslına bakarsanız değerli yazarımız Sıtkı Bağdat'la yaklaşık 1.5 sene evvel yapmayı planladığımız bir kitaptı Ruby on Rails. Ancak Türkiye'de henüz bir Ruby kitabı yapılmadığından, ilk olarak Ruby kitabını yapmayı uygun bulduk olaya metodolojik yaklaşma gerekliliği hissederek. Ve geçtiğimiz yıl, bildiğiniz üzere Ruby kitabını yayınladık.

Bugüne dönersek eğer, işte onca yılın ardından, Türkiye'de ilk defa, kıymetli yazarımız Sıtkı Bağdat'ın üstün gayreti ve kuvvetli kalemi (klavyesi) ile Ruby on Rails kitabını yapmayı başardık. Bahsettiğim gibi tüm yönettiğim kitaplar arasında beni apayrı heyecanlandıran kitaplardan biri oldu. 

Bu sepeple, buradan değerli yazarımız Sıtkı Bağdat'a bu güzel kitap için teşekkürlerimi iletiyorum. Kitap yazımı için bir parça da olsa ihmal ettiği hayatında ailesiyle beraber mutluluklar diliyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın