Sepet 0

Android Programlama Kitabının Yazım Hikayesi

Suat Ozdemirci

Nerden başlasam, nasıl anlatsam. Zor bir kitap oldu, açıkcası çok da yordu. Ne zamanki kitabı duyurduk aksilikler ardarda gelmeye başladı. Kitap 3 kez mizanpajdan geçti. Her seferinde sabırla grafiker arkadaşlarla yeniden başladık. Lakin Muharrem Taç hocamız sağolsun, desteğini hiç bir zaman esirgemedi. Tüm gereksinimlerimize sabırla ve samimiyetle cevaplar vererek bu sıkıntılı süreci atlatmamızda büyük katkı sağladı. Sanırım bir kitabı yayına hazırlamanın ne kadar meşakkatli olduğunu da müşahade etti Muharrem Hocamız.

Android Programlama Kitabı Arka KapakKitapta özgün uygulamalar okurları bekliyor. Sadece Java denmedi. Kitapta Flex de var. Ayrıca anlatım da gayet net ve kendine özgü. Detaylara boğmadan, sonuç odaklı. Bir Android Programcısı olarak nasıl düşünmeniz gerektiğinin yansımalarına da kitap boyunca şahit olacağınızı düşünüyorum.

Kitabın bir başka pozitif yanı ise beraberinde verilen DVD oldu. Hem uygulamaları DVD'de verdik hem de uygulama geliştirmek için ihtiyaç duyacağınız herşeyi toparlamak için fırsatımız oldu. Bence iyi de oldu zira bunlarla vakit kaybetmeden elleri kirletebilecek okur. Kitabın muhtevasına dair detaylı açıklamayı Muharrem Taç Hocamızın blogunda bulabilirsiniz. Bu arada Dr. Hakkı Öcal'ın da mesaj dolu güzel bir önsözle sürprizde bulunduğunu da belirteyim.

Sonsöz olarak da şunu söylemek istiyorum. Açık kaynaklı uygulamalara, yazılımlara, geliştirme ortamlarına dair kitap yapmak bir dert. Ne zaman ki bu yönde bir hamle yapsanız ya 2. baskıyı görmüyorsunuz ya da 1 baskı yapsa dahi hayal ettiğiniz ilginin çok uzağında oluyorsunuz. Lakin bu kitapla, bu açık kaynaklı yayınların makus talihini yenmek nasip olacak gibi bir his var içimde. Umarım yanılmam. Son bir teşekkür de okura gelsin. Yayınevimizin sık sık telefonları çaldı ve bol bol e-posta aldık. Neden gecikti? Niye çıkmadı? gibi sorulara sık sık yanıt vermek durumunda kaldık. Mutsuz mu olduk peki? Hayır, aksine çok sevindik. Soran ve sabırla bekleyen tüm okurlara da teşükkürlerimi iletiyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın