Sepet 0

Raspberry Pi ve Yazım Hikayesi

Suat Özdemirci

2013'ün son ayıydı. Ancak Raspberry Pi konusunda yazar arayışımızın kaçıncı ayıydı onu bilemiyorum. Epey bir zaman arama ve taramanın ardından Arda Kılıçdağı yollarımız kesişti. Önce yazışıp, sonra telefon görüşmesi yaptıktan sonra  epeyce bir zaman öylece kalakaldı kitap projesi. Ardından süreci hızlandırmak, yoğunlukların arasında zaman ayırıp yazımını gerçekleştirmeye odaklanabilmek için yüzyüze görüştük. Sonrası da hızla akıp gitti.

Arda Kılıçdağı daha evvelden edindiği yazarlık tecrübesini doğrudan Raspberry Pi kitabına aksettirdi. Yazımından ve hızından, yaptığı işte, en azından kitap yazımında oldukça motive bir yazar olduğunu söylemek lazım. Geliştireceği içeriğe nasıl ulaşacağını evvelden zihninin bir yerlerinde enine boyuna ölçüp biçiyor ve bu süreci size çok güzel aksettiriyor.

Gelelim kitaba. Kitapta özellikle elektroniğe yeni giriş yapmış olanlar hedeflendi. Temelde bir uygulama kitabı olarak var olmayı ve okuru Raspberry Pi ile tanıştırmayı hedefledi kitap. Bu yüzden kitap içinde raspi.gen.tr topluluğu tarafından en çok merak edilip talep gören konular eklendi. Bu yönüyle okurlarımıza iyi bir Türkçe başlangıç kaynağı oldu kitap. Dikeyeksen olarak Robotik, Elektronik ve Mühendislik alanında başka bir kuvvetli kaleme sahip olup yeni bir kitabı okurlara sunmak bizi ziyadesi ile mutlu etti. Arda Kılıçdağı ile sonraki kitapları şimdiden programladık bile :)

Buradan değerli yazarımıza, kıymetli vaktini ayırıp, Türkiye'de eksikliği hissedilen bir konuda kitap yazıp ciddi bir içerik geliştirdiği için teşekkürlerimi iletiyorum. Hayatında süregiden başarının devamını diliyorum. Neredeyse rekor bir sürede kitabı yayına hazırladık. Bu yüzden bizim ekibe de bir teşekkür etmek sanırım isabetli olur :) 



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın