Sepet 0

Arduino Uygulama Kitabı ve Hikayesi

Suat Özdemirci

Coşkun Taşdemir, kendine has özellikleri olan, mühendislik hasletleri ile kendini donatmış, araştıran, okuyan, yeniliğe açık güzide yazarlarımızdan bir tanesi. Malum, gün itibari ile 6. baskısının hazırlıkları süren, yazarın ilk kitabı Arduino ile yakaladığı başarının tesadüf olmadığının açık bir göstergesi bu saydığım özellikleri.

Dikeyeksen'de artık çoğu yazarımız, kitap yazımı konusunda hususi deneyimlere sahip. Bu sayede çoğu, üzerinde konuştuğumuz, projelendirdiğimiz kitabı yazım bittikten sonra kontrolümüze sunuyor. Yani yazarlara ilk kitaplarında yaptığımız sıkı markajı ve kontrolü, sonraki kitaplarında yapmıyoruz. İşte Coşkun Taşdemir'in yazdığı ve geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan Arduino Uygulama Kitabı da bu durumun güzel bir örneği oldu.


Arduino Uygulama Kitabı'nın amacı, ismi ile müsemma olduğu üzere, okuru uygulama yönünden destekleyip, ilave bilgilerle donatacak, yapacağı projede bir el kitabı gibi hizmet edebilecek bir içerik sunmak oldu. Bu sayede ilk Arduino kitabı ile geliştirdiğimiz içeriğin üzerine bir parça daha ilave etmiş olduk. Ayrıca bu kitapta yeni bir ebat denedik. Kitabı alanların fark edeceği üzere cep kitabı formatını ilk defa Arduino Uygulama Kitabında deneme fırsatı bulduk. Bu sayede kitabı, Arduino geliştirme ortamından kaynaklacak yoğunluk nedeniyle, daha kolay taşınabilir, konforlu okuma sunar hale getirmek istedik.

Değerli yazarımız Coşkun Taşdemir'e değerli zamanını ayırıp kitabı tamamladığı için teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca yeni baba olmuş yazarımıza ailesi ile beraber mutluluklar diliyorum.



Eski Yazılar Yeni Yazılar


Yorumlayın

Yorumların yayınlanmadan evvel onaylanması gerektiğini unutmayın